středa 20. července 2016

Konečné vyšetření

Tak nejprve k fotce. Maty dnes nastoupil na 1.speleoterapii. Konečně si vylezl na strom-prulézku, na kterou lozí všechny děti před odjezdem na terapii.
Takže si lázně zatím moc užívají.

A těď k tomu vyšetření.
Jedná se o Dominika. Loni v říjnu postoupil operaci u jediného lékaře v ČR, který to umí, v Praze.
Dominik měl srostlé kosti v nártu. Omezený pohyb v noze,....
Operace proběhla dle slov dr. dobře. Věřili jsme, však je to jediný odborník.
Dominik nastoupil na rehabilitace a zlepšování stále nebylo.
Když nám dr. v Praze stále hlásil, že je vše OK a stále nás zval na placené kontroly, nevydržela a volala našemu ortopedovi, jestli by si nás už převzal, že péči, kterou máme v Praze zvládne s přehledem on. Převzal, Dominika proťukl pořádně, byl překvapen, bohužel, nemile a začalo zjišťování proč. Za svou cca 45min péči jsme neplatili nic, za 5min mlčení, lehkého dotyku lékaře Domčové nohy 700kč. A to několikrát a opakovaně, za sundáním sádry ještě příplatek 500kč.
Přesto jsme byli ochotni zaplatit, jak se říká, cokoliv, jen ať je Dominik OK. Navíc, dle slov lékaře banální zákrok. Max. riziko je v tom, že mu noha už tolik neporoste, že klentba se už nemusí 100% vytvarovat.
Přístup lékaře v nemocnici hodnotit snad ani nemůžu. Viděla jsem ho 1x, když jsem ho 3dny naháněla, abych zjistila, jak proběhla operace.
Náš ortoped nás poslal na rtg, zde je vše OK. Operace, vysekání kostí OK. Takže neurolog. Ten ho odeslal na EMG a FM. 
Závěr potvrdil předpoklad našeho ortopeda. Parézy nervů. Těžko říct, zda důsledkem operace nebo to bylo již před operací. Nicméně, po přečtení průběhu operace řekl, že toto se dalo u jednoho nervu čekat minimálně na 90%, když natahovali sval. 
Závěr:vzhledem k pooperační délce již změna k lepšímu nebude.
Takže když pominu tisíce peněz, hodiny stresu, dovolené v práci,... tak Dominik má při větší zátěži, jako je běhání, dlouhá chůze,...) bolesti nohy i s otoky. Letní příprava bude muset být upravená. 
Naštěstí v bruslích mu to nepřekáží.
Co mne na tom všem nejvíce štve?
Že nám tento výsledek nebyl vůbec nabídnut. Bylo nám řečeno, že bude vše o mnoho lepší. 

Žádné komentáře:

Okomentovat