pondělí 24. listopadu 2014

MSC Splendida podruhé

Myslím, že díky fotkám a popisu před 2 měsíci bude stačit stručný zápisek.
Nejdůležitější asi je, že já se o této dovolené dověděla přesně 27hod před odjezdem a kluci 14hod.
Manžel vyřídil i vše, dokonce měl vyměněná eura, což v září jsme měnili po cestě, pojištění vyřídil i pro auto. Jelikož do Janova jsme jeli autem. A to musím pochválit kluky, cesta tam trvala 17hodin, nebyl s nimi jediný problém, když si vezmu, jak se "nesnesou" jen na hodinové jízdě na chalupu k rodičům,.....ÚSPĚCH!!
Přijeli jsme hodinu před naloděním, vyřídili zaparkování auta, které jsme předali i s klíčky,....zvláštní pocit, prošli termokamerou, zda nemáme horečku a klasickou kontrolou, nafocením do kartiček,....a hurá do kajut.
V kajutě, kde měl spát děda s kluky, byla jen jedna manželská postel,.... nakonec jsme zjistili, že ve stropě jsou dva pravidelné obdelníky, které velikosti mohou připomínat postele a večer jsme se přesvědčili, že je tomu tak. Druhá kajuta byla výherní, takže místo vnitřní, sousedící s dětmi, jsme měli s balkonem o patro výše.
Následovala restaurace a zde bylo pro nás první překvapení, Matyáš si nakládal a nakládal,...on fakt hrozně moc jedl :-) A dá se říct, že za celý pobyt toho snědl z nás asi nejvíce.
Do večera jsme si zahráli ping-pong, zaplavali bazénu, poseděli v baru, viděli odplouvat loď, západ slunce,.....krása.
Ráno jsme se sešli u východu slunce, snídaňka a sledování parkování lodě v přístavu v Barceloně.
Zde jsme navštívili Sagradu Familii a Středomořské akvárium.
A večer opět na lodi.
Ráno jsme připluli do Marseille. Tady jsme chtěli s kluky na Notra Dame, tak jsme se projeli kousek autobusem a pěšky hezky do kopce. Po cestě zpět se nám ztratil Dominik, už jsme se viděla, jak mávám zbytku rodinu a jako více mluvicí cizím jazykem zůstávám a spolu s policii hledám Domču.
Naštěstí měl štěstí a domluvil se anglicky s mladíkem a sešli jsme se na zastávce autobusu, co veze jen lidi z lodě z města k ní. Jen připomínám, hrdí Francouzi anglicky moc mluvit nechtějí.
A večer si ještě užít služeb lodi, zabalit a ráno hurá do auta, které opravdu na nás u lodě čekalo, cesta nám utekla rychleji, za 13hodin jsme byli doma.
Spokojení, kluci nadšení,....parádní.

































2 komentáře: