sobota 10. května 2014

Rozhodování

Dnes jsem měla plánované volno, původně jsem chtěla dovolenou, ale nemoci a lékaři chtěli jinak.
Takže ráno na kontrolu s Matym, vše proběhlo dobře, na zalehlé ouško dostal kapičky a snad se to do týdne srovná, jinak k ušnímu. Vyfásli jsme žádanky na imunologii i pro Kubu. Tak jsem je hned šla objednat.
Štěstí nám přálo, sestřička měla čas, tak si nás vzala hned do parády a počkala i na Kubu, ten byl doma.
Odběr krve, spirometrie a kožní testy. Kubík vše OK, teda mimo krve, ta bude později, ale tím, že s emu už neprojevily jarní rostliny, nejspíše nebude mít ani potravinovou, což si on sám otestoval. ořechy baští a nenatéká:-) Problém máme u Matyáše. Pozitivní a hodně na roztoče a to i ze psů, olše, bříza.
Tak co teď, Emu máme doma, což mu nevadí, vadí mu jen roztoče, které vznikají z její kůže. Ema, tím, že jejich pokoj se nedá zavřít, tak během dne prostě řádí, spí i v jeho posteli. Do ložnice k nám nesmí, mám stejné problémy a to pravidlo jsem stanovila ihned před jejím koupením.
Dnes se budou muset kluci rozhodnout, Matyášovi uvolní pokojíček, který se dá zavřít, kam by Ema nesměla, byl to původně pokoj Kubíka, jen pro jeho nepořádnost, tam teď bydlí Dominik. Musím uznat, že tím přestěhování vznikl doma klid. Dominik má prostor pro učení v klidu, byl to super krok k ohledu na jeho ADHD. A ti dva kohouti Kuba a Dominik spolu daleko lépe vycházejí. Navíc tím, že hrozba vystěhování je i pro Dominika, dá se říct, že se snaží, udržet si v pokoji pořádek. A nebo Emu někomu darovat, což teď, když jsme si ji vypiplali k obrazu svému, kdy už pěkně poslouchá, je platným členem rodiny a navíc je to děsný mazel, někdy až moc, se nám moc nechce. Takže máme dilema, dát do jednoho pokoje dva kluky, kteří spolu nevychází, zničit tím zlepšující se stav Dominika a mít doma Emu nebo je nechat, tak jak jsou, ale bez Emy?

2 komentáře:

  1. Tohle je nesmírně těžké rozhodování a vůbec vám ho nezávidím. Jen bych lehce podotkla, jak moc je důležitá psychika. Jak se projeví na dětech, že přijdou o pejska, kterého jistě milují? Může se to projevit jak na Matýskově zdravotním stavu tak na Dominikově prospěchu atd. Ale to ty jistě víš. Nešla by třeba nějaká jednodušší stavební úprava, aby šel Matyášův pokoj zavřít?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, děkuji za názor. Děti se zatím tváří, než měnit místa v pokojích, tak raději bez Emy, ale snaží se vymyslet řešení, aby tady mohla zůstat. Zatím neřešíme, za měsíc cca má odjet do lázní, tak vysáváme, vytíráme,... :-)

      Vymazat