úterý 16. září 2014

MSC Splendida - Středomořský sen - den třetí

Tak dnes to bylo natěsno, budím se cca 10min před východem slunce, obleču se, vyčistím zuby a letím, .....stihla jsem to, ale asi jen díky mrakům, které na obzoru byly. Východ slunce je v 6,40, dívám se, fotím,......jdu dolů, že pokud bude manžel ještě spát, zajdu pro snídaňku a donesu na terasu, dnes připlouváme v 8,45, pevnina, dnes Messina na Sicílii, je už vidět, vždy tak hodinu trvá čistě jen příjezd do přístavu, otočení a ukotvení lodi, otevření výstupu,... Je zde nádherný výhled, vítá nás socha zlaté Madony, ochránkyně přístavu.
Přijdu na pokoj a tam na mne čeká snídaně na terase, přišla jsem brzo, ještě utíkal můj skvělý mužíček pro kávičku a džusíky. U snídaně se domlouváme, že dnes vezmeme na projížďku taxíka.
Oblečeme se a vyrážíme. Taxíky nevidíme, ale zastavuje nás paní a nabízí vyjížďku autobusem bez střechy. Neváháme a jedeme. Teda cca 15min čekáme než přijede ten náš. Pozorujeme dopravu a teda Neapol byla ještě měkká. Blinkry asi neznají, místo nich používají klakson, Když chtějí s autem zastavit, prostě zastaví, klidně v levém pruhu, parkují v křižovatkách,....manžel se tím bavil, Já pozorovala pamětihodnosti a hlavně okolí, autobus nás vyvezl na místo s pěkným výhledem. Myslím, že všichni jsme byli rádi, že jsme v pořádku dojeli do cíle a my se vydali ještě na procházku.
Po návrat na loď, občerstvení, jsem se vydala vyzkoušet lehátko na palubě. Bylo to fajn, vymakané lehátka, zapůjčí Vám ručník, chodí se Vás ptát, zda něco nepotřebujete a sledujete program animátorů, pokud se tedy nechcete zapojit. Soutěžit, tančit, cvičit zumbu, jogu,....
Večer jsme se podívali na zápas slunce, opět odplutí lodě a zase divadlo. Dnes to byla historie Rocku. Parádní!
Posezení na palubě s drinky a popovídání si s Petrem a Pavlou, párem od našeho společného stolu v restauraci. Opět velice rádi uleháme. Je to super dovolená, jen teda odpočíváme asi jen psychicky. :-)






Přístav, ani to přitáhnutí lodě k molu nebylo cítit.

Kousek bazénové části.

Snídaně od můžíčka



Jízda v autobuse


Pohled z vrchu na naši lodičku

Pohled na přístav




Pohled z jednoho z prosklených výtahu, dole vždy hrál někdo na piano, housle, zpíval,..

Kžadé ráno a večer nám připravovali postel. Dokonce mi designovali pyžamko.

Jedna z restaurací, každý večer učili jiný tanec


Divadlo, sedíme v loži nahoře

Kapitán lodě a "vedení"

Krytá část bazénů, whirpoolek, brouzdališť

Žádné komentáře:

Okomentovat