neděle 29. března 2015

Vyjíždíme. Kodaaň, Nyhavn, Malmo,...

...... v neděli 29. března jsme měli sraz před zimním stadionem v Havířově.
Byli jsme usazení do autobusu, rodiče dopředu, kluci dozadu. Jelo nás 17 hokejistů, dvě sestry hokejistů a 31 dospělých včetně trenéra. V autobuse bylo veselo až do Jablonce, kde nás cestovní kancelář SCANDIA-CZECH TOUR pohostila dobrou večeří a nabalila potřebným pivem, jídlem a vyrazili jsme směr Německo. Kluci byli plní energie, tipla bych si, že přes Něměcko do Rostocku naspali  maximálně 2 hodiny. V 6 hodin ráno jsme se nalodili na trajekt a za doprovodu silného větru, deště, velkých vln jsme dorazili do Dánského přístavu Gedser a pokračovali dál směrem Kodaň.
Počasí se moc neumoudřilo a tak průvodce Zdeněk navrhl nejprve prohlídku Pivovaru Carslberg v Kodani. Bohužel v pondělí mají zavřeno, tak jsme se vydali na lodičky do ulice Nyhavn. Nasedli na lodičku,  která nás provedla Kodaní. Jelikož ani po hodině jízdy se počasí nezměnilo, domluvili jsme se, že Malou mořskou vílu necháme na cestu zpět a pojedeme do Malmo do muzea.
Jeli jsme po mostě přes Öresund, stavbu Evropy a viděli jsme po cestě i film o stavbě tohoto mostu s tunelem. V Malmo jsme si zašli do Muzea, kde byly nejen exponáty k prohlížení, ale i k "hraní" a naši kluci zapomněli i na čas odjezdu. Večer jsme se konečně unavení dostali na naší základnu v Bottnaryd, což je vesnička cca 26km od Jonkopinku u krásných jezer v přírodě. Po typicky švédské večeři, masové kuličky s bramborovou kaší a brusinkami, jsme si vybalili, na chvíli posadili a šupajdili spát. Teda až potom, co u kluků v pokojích bylo ticho, člověk by neřekl, že měli ještě sílu tam pobíhat.







Žádné komentáře:

Okomentovat